środa, 3 grudnia 2014

Bakłażan zapiekany pod serem


Bakłażan ,świetne warzywo do grillowania i pieczenia.
Bakłażany kroimy w plastry solimy i zostawiamy na 15 min. ,żeby się "wypociły" .Pozbywamy się w ten sposób specyficznej goryczki . Rosę na bakłażanach zdejmujemy papierowym ręcznikiem.Układamy plastry na posmarowanej oliwą blachę.
Przyprawiamy roztartym czosnkiem, przyprawami ziołowymi jakie lubimy. Ja dałam suszoną bazylię,suszoną ostrą papryczkę.Na plastry bakłażana układamy plastry pomidora. Na samym wierzchu układamy sery jakie lubimy . Zapiekamy przez 20 min . w temperaturze 180 stopni. Podajemy na gorąco z sałatką np z rukoli :)








Smacznego...................

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię bakłażany ,ale w takiej postaci jeszcze nie jadłam,chętnie wypróbuję przepis :)
    Pozdrawiam i zapraszam w wolnej chwili :)
    _______________________________
    www.stylowo40.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń