Składniki na 2 osoby
1/2 opakowania makaronu rurki lub świderki z semoliny
filet z łososia około 400 gr
duże opakowanie śmietany 18 % kwaśnej
1/2 cebuli lub biała część pora
szczypta culru ,sól,pieprz,cytryna
zielona natka pietruszki
Wykonanie
Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu aldente. W tym samym czasie smażymy osolony filet na oliwce. zdejmujemy z patelni żeby odpoczął na 5 minut. Będzie wtedy zwarty.
Na tej samej oliwce zeszklić cebulę lub pora. Dodać cząstki łososia. Zalać śmietaną lekko mieszając doprowadzić do wrzenia . Zdejmujemy z ognia doprawiamy pieprzem, szczyptą cukru, solą i cytryną. Nakładamy na ugotowany makaron . Posypujemy zieloną pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz